Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Aύξηση του αριθμού εισαγομένων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) για το ακαδημαϊκό έτος 2015 − 2016

 16/10/2015
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ESOS.GR
Αυξάνεται ο αριθμός των εισαγομένων για την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) Μακεδονίας, Πλοιάρχων και Μηχανικών, το ακαδημαϊκό έτος 2015 − 2016, κατά 324 σπουδαστές/σπουδάστριες εκ των υποψηφίων της δεύτερης γενικής κατηγορίας με αναγωγή στο 100% ως ακολούθως:

α. Σε ποσοστό 50% του συνολικού αριθμού εισακτέων, αποφοίτων Γενικών Λυκείων.

β. Σε ποσοστό 17% του συνολικού αριθμού εισακτεων, αποφοίτους Επαγγελματικών Λυκείων των Τομέων: Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής, Οχημά− των, Πληροφορικής και Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών.

γ. Σε ποσοστό 26% του συνολικού αριθμού εισακτέων, αποφοίτους Επαγγελματικού Λυκείου Ναυτικού τομέα ειδικότητας Πλοιάρχου ή Μηχανικού, και αποφοίτους εκ των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (Τ.Ε.Ε.) του Ενιαίου τριετούς κύκλου σπουδών Ναυτικού και Ναυτιλιακού Τομέα ειδικότητας Πλοιάρχου ή Μηχανικού.

δ. Σε ποσοστό 7% του συνολικού αριθμού εισακτέων, αποφοίτους Επαγγελματικών Λυκείων λοιπών τομέων και υποψήφιους αποφοίτους εκ των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (Τ.Ε.Ε.) του Β ́ κύκλου σπουδών Τ.Ε.Ε. των Τομέων: Δομικών έργων, Οικονομίας και Διοίκησης, Μηχανολογικού, Ηλεκτρονικού, Ηλεκτρολογικού, Κατασκευών, Χημικών Εργαστηριακών Εφαρμογών, Πλη− ροφορικής − Δικτύων Η/Υ και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Η κατανομή ανά ειδικότητα ορίζεται σε 122 σπουδαστές για τις σχολές Πλοιάρχων και 202 σπουδαστές για τις σχολές Μηχανικών.

Πέραν των παραπάνω εισάγονται 48 σπουδαστές/ σπουδάστριες (18 Πλοίαρχοι, 30 Μηχανικοί) εκ των ειδικών κατηγοριών .

Σε περίπτωση που υπάρξουν κενές θέσεις λόγω εξαντλήσεως των υποψηφίων μιας υποκατηγορίας της δεύτερης γενικής κατηγορίας, αυτές μεταφέρονται στις άλλες υποκατηγορίες της αυτής γενικής κατηγορίας στις οποίες δεν έχει εξαντληθεί ο αριθμός των υποψηφίων, σε ποσοστό ανάλογο αυτού της αρχικής κατανομής.

Οι εισαγόμενοι  αποκτούν δικαίωμα μετεγγραφής από το ακαδημαϊκό έτος 2016−17 και εφεξής